Що означає наклейка у вигляді акули на багажнику авто

Що означає наклейка у вигляді акули на багажнику авто

Однозначно відповісти на це питання практично неможливо. Оскільки одні автовласники за допомогою різних наклейок, у тому числі і наклейки з акулою, банально маскують подряпини і інші дефекти на кузові.

Інші - проводять паралель між морською хижачкою і своєю агресивною манерою їзди. Треті за допомогою такого знаку возносять «хвалу» повному приводу. Тим самим вказуючи на той факт, що їх авто на будь-якій дорозі почуває себе упевнено як риба у воді.

Ось ще декілька версій, що пояснюють «любов» деяких автовласників до наклейок у вигляді акули:

  • власник машини - затятий рибалка або фанат підводного полювання;
  • автовласник асоціює себе з «акулою бізнесу»;
  • хазяїн МС вважає за краще носити одяг бренду «Paul & Shark».

При цьому найпоширеніша версія звучить так: акула - це риба. А за терміном риба, або «ihtis» на старогрецькому, ховається монограма імені Ісуса Христа. У дослівному перекладі - «Ісус Христос Божий Син Спаситель».


Відповідно, усі прибічники різних сект(християнського або околохристианского толку) використовують наклейку у вигляді акули в якості символу власної віри. Такий значок допомагає їм відрізняти «своїх» від «чужих».

Що означає символ насправді

Наклейка у вигляді акули ніякого відношення до віри не має. Оскільки істинна «ihtis» - синя, схемний зображена рибка. Іноді усередині неї, на місці, де у сьогодення хребетного розташовується око, розміщується невеликий хрест.

Так що ж насправді означає цей символ? Наклейка або шильдик для машини у вигляді акули - ознака елітарності, химерності, братерства. Для одних вона служить уособленням сили і потужності, а для інших - мірилом фінансового благополуччя.

Саме з цієї причини сьогодні морська хижачка, в тому або іншому вигляді, все частіше з'являється на різних автомобілях. Адже людина - істота зграєва, і йому дуже не хочеться відрізнятися від інших.