Самовдосконалення людини і саморозвиток особистості

Самовдосконалення людини і саморозвиток особистості

Самовдосконалення людини тісно пов 'язане з усвідомленням і осмисленням її призначення у своєму житті. Це завжди починається з того, що людина замислюється над питаннями "для чого я живу?" і "що мені треба робити в своєму житті?". Адже життя людини швидкоплинне, і потрібно встигнути зробити найголовніше, найнеобхідніше.


І коли людина розуміє, для чого вона живе, тоді і починається саморозвиток особистості, її життя змінюється, і вона знаходить в цьому задоволення. Тому що саме духовний розвиток і самовдосконалення можуть принести справжнє задоволення і наповнити сенсом життя людини.

Перш ніж говорити про розвиток і самовдосконалення, потрібно дати визначення, що ж складає основу самої людини і що є істиною. Основою людини є Душа або Дух, як частинка Бога і саме Душа створила для свого розвитку ось це фізичне тіло, особистість, свідомість, психіку, які в нашому світі виражені словом его.

Після смерті Душа залишає тіло, а на третій день йде перегляд негативного і позитивного досвіду накопиченого людиною в минулому житті. На основі накопиченого досвіду Душа продовжує свою реінкарнацію, або нове втілення в наступне життя. Такою Душі призначається нове втілення, країна і час народження.

Душа вибирає собі батьків, прив 'язує себе до плоду срібною ниткою, і коли відбувається саме народження дитини, то Душа стискається до розміру серця дитини. Якщо накопичено більше позитивного досвіду, то зазвичай народжується здорова і гарна дитина.

Якщо ж накопичено більше негативного досвіду, то у дитини можуть бути проблеми з фізичним тілом - це зазвичай люди з деградуючою Душею і батькам потрібно допомогти такій Душі почати еволюцію.

Потрібно також дати визначення терміну або слова Бог. Існує Абсолютна субстанція або Енергія, яка є основою для творіння, яка в безмежному Світобудові називається по-різному і, зокрема, на Землі звана Богом або Абсолютом.

Світ людей згідно з істиною - це світ, створений Богом, Абсолютом, де Душі знаходяться у фізичних тілах і знаходяться в дуальному просторі, де існують добро і зло, плюс і мінус, чоловіче і жіноче. І для того, щоб був певний порядок розвитку та еволюції, були створені Закони Абсолюту, у вузькому розумінні світу людей названі Заповідями.

Кожна людина приходить на планету Земля саме із завданнями своєї Душі, на основі вже накопиченого досвіду. Загальна задача кожної людини - це напрацювати Світло, збільшуючи позитивний досвід і зменшуючи поганий, але шляхи напрацювання цього Світу можуть бути різні.

Існує приказка: "Думай про велике, а мале складеться". Це говорить про те, що цілі і бажання людини повинні бути добрими і піднесеними. Іншими словами, дії людини повинні нести благо, позитив і в таких діях і бажаннях повинна бути проявлена любов. Тоді такі піднесені і благі цілі і бажання будуть швидко і легко реалізовуватися.

Справа в тому, що справжнє задоволення знаходиться лише в Душі і, проявляючись на любові і позитиві, людині стає по-справжньому світло і радісно.

Особистість людини створена Душею, і тому особистість - це слуга Душі, вона повинна підкорятися Душі заради накопичення позитивного досвіду і усунення негативного. Однак часом саме особистість поневолює Душу і тоді людина відчуває страждання і муки в своєму житті.

Найголовніше, що Душа є найважливіше в житті і потрібно служити саме Душі, тому що Душа це Бог, це Абсолют і це є істина. По суті Душа або Бог є ієрархом - вони являють собою Єдине, а коли людина служить особистості, то вона, виходить, служить не Єдності, а малій частині себе, під назвою его. Звідси муки, втрати, хвороби, страждання і незадоволеність життям.

Коли Душа виходить з рабства свого его, своєї особистості - вона стає все більш вільною, радісною і задоволеною. Багато людей взагалі Душу не визнають і мають чисто матеріалістичне мислення. Призначення Душі - це нести благо всім, хто живе, нести Абсолютну любов і дотримуватися Законів Абсолюту.

На Землі Душа і Бог не видно, але можна знайти їхній вираз у вигляді Законів Бога або Заповідей. Коли людина живе, вона робить будь-які дії, вчинки, вона мислить і вимовляє слова.

І коли всі дії тіла, мови і розуму виконуються свідомо, згідно з Законами Бога, тоді така людина буде еволюціонувати, її фізичне тіло буде здоровим і буде матеріальне благополуччя і внутрішнє задоволення. Якщо ж людина буде жити порушуючи Закони Бога, то Душа розвиватися не буде, особистість буде деградувати і прийдуть втрати, хвороби і страждання.

Якщо людина живе швидше за інерцією - життя у неї в поспіху, в суєті, вона бореться за своє існування. І така людина мається по життю, метушиться, все біжить і біжить за своїм матеріальним. А куди біжить і навіщо, розуміння немає, і Душа не усвідомлюється. Тоді і приходять підказки у вигляді втрат, аварій і хвороб: зупинися і задумайся про своє життя, з 'єднай свою особистість з Душею.

І коли буде з 'єднання особистості з Душею, то і цілі будуть легко досягатися і матеріальний достаток буде, і здоров' я. Найголовніша помилка особистості - проживання життя на основі порушення Законів Абсолюту. А життя в правді - це знання Законів Бога і співвіднесення свого життя з цими Законами.

Еволюція і саморозвиток людини завжди починається з усвідомлення істини. Що таке правда - це Бог, Абсолют і Душа як частинка Бога, яка через фізичне тіло самовдосконалюється в цьому світі. Існує таке поняття як Воля Бога - це вияв людини в Законах Бога або Заповідях.

Такі Закони створені і існують не тільки у світі людей, а й у всьому Всесвіті. По суті, ці Закони дозволяють людині накопичувати благе і звільняють від негативу. Таким чином відбувається еволюція особистості і Душі людини через знання і дотримання Законів Бога.

Крім того, люди здавна знають, що Бог - це любов. Тому і людина повинна жити в Любові до всього оточуючого і проявлятися в любові. Всі свої дії треба виконувати з любов 'ю: прокидатися з любов 'ю до миру, зуби чистити з любов' ю до зубів, їжу готувати з любов 'ю, йти дорогою з любов' ю до Землі, їхати в транспорті з любов 'ю до цього транспорту, працювати з любов' ю до цієї роботи і всі справи робити з любов 'ю.

Таким чином Душа буде накопичувати Світло, буде йти розвиток особистості, і в житті все буде складатися як треба. У кожному народженні у Душі є прості завдання: накопичувати благе і зменшувати негатив, а також проживати своє життя на основі Абсолютної Любові.

Це життя ґрунтується на непостійстві та стражданні. У далекі часи Будда Сак 'ямуні говорив про істину, він не говорив про буддизм. Перше вчення, яке він дав своїм першим учням, якраз і містить вчення про Чотирьох Абсолютних Істин.

Перша Істина - цей світ є страждання: народження, хвороби, старість, розлуки, смерть. Неможливість здобуття бажаного - це страждання і втрата того, що маєш - страждання. Все в світі непостійно і все руйнується.

Друга Істина говорить про походження страждання - це прихильність до бажань цього світу, пошук задоволень і невірне уявлення про цей світ.

Третя і четверта Істини говорить, що можна звільнитися від страждань за допомогою правильного погляду і мислення про цей світ як непостійний, що бажання приносять страждання і від чуттєвих задоволень потрібно віддалитися. Людині потрібно самоспостереження, щоб вийти за межі свого звичайного "я" і трансформувати його в більш високе і мудре "Я".

Іншими словами, якщо усвідомлювати, що тіло, почуття, образи, воля людини непостійні, є стражданням, і в них немає "я", то можна віддалитися від прихильності, пов 'язаної з тілом і об' єктами бажань самої людини.

Дуже проста річ, яку потрібно знати кожному: прив 'язаність до бажань змушує людину страждати, але якщо усвідомлювати, що світ непостійний і є стражданням, то можна подолати страждання цього світу і припинити народжуватися в ньому.

Самовдосконалення і саморозвиток - це завжди вибір на користь Істини. З одного боку, Правда це Бог, це Душа, це Закони Бога і Любов, коли всі діла робляться з любові. З іншого боку, правда цього світу в тому, що він непостійний, що він страждання, що він ілюзія. І те, що прив 'язує людину до цього світу і відповідно до страждань, які неминуче виникають, - це бажання і прихильність до них.

Якщо дивитися на речі правильно, то виходить, що Душа прагне свободи і справжньої радості, а бажання обмежують цю свободу і роблять його своїм рабом, коли по суті людина є слугою свого его, своєї особистості, яка насправді створена Душею і повинна сама служити Душі.